“ВІД СЕРЦЯ ДО СЕРЦЯ …”

Нинішній доленосний час – час єресей і розколів, які охопили Україну і намагаються щодня відволікти людей від істинної віри. Але сьогодні суспільство, все ж таки, прагне знову прийти до Церкви і знайти істинну віру. Саме тому особливе значення сьогодні набуває місіонерська діяльність Церкви, Її свідчення про спасіння звернено до всіх без винятку, незважаючи на вік, стать та національність.

Свято – Михайлівський храм, міста Боярки, щотижня в недільний день, після закінчення Божественної Літургії проводить духовно – просвітницькі бесіди, які розраховані на широке коло слухачів, різної вікової категорії. Такі бесіди мають дуже велике значення – від серця до серця, дивлячись один одному в очі, – тому що для того, щоб розуміти й осмислювати життя, необхідно ясно розуміти, що сьогодні відбувається з людською подобою, що відбувається з кожним з нас, що відбувається в наших серцях. Блез Паскаль, сказав дивовижні слова: “Між нами і пеклом, між нами і небом – тільки життя, найтендітніша річ на світі”. Дійсно життя людини – це тендітна система. У молодості ця тендітність не завжди відчувається. Можливо, тільки коли впадеш, вдаришся або зіткнешся з якоюсь бідою, раптом несподівано виростає проблема, з якою впоратися не можеш. Тоді виникає стан нестабільності. Дуже важливо сьогодні вчитися мислити, міркувати. У православній традиції вказується на необхідність одночасної освіти розуму і серця людини. «Світло одноієї наукової освіти без істини Христової є світло місяця без сонця. Світло холодне, неживе», – писав святитель Філарет (Дроздов). В освіті людської особистості бере участь сама людина, Божий промисел, Церква і людська спільнота . Недільна школа покликана допомогти кожному віруючому, або прагнучій до віри людині, стати свідомим християнином, живим членом Церкви Христової.

Сьогодні, православ’я залишається, по суті, не впізнаним, дуже багато хто шукає, де і як пізнати справжнє християнство, свідомо бачачи, або інтуїтивно відчуваючи правду й істину укладену в ньому, але, не знаходить таких можливостей. Відновити зруйновану систему релігійної освіти і виховання в даний час є найбільш важливим завданням для Церкви, для людей і для суспільства в цілому. Ми повинні творити оазиси релігійної культури серед сучасності, що нагадує здичавілі поля, де поруч ростуть бур’янисті трави і культурні рослини, ми повинні для себе, нікому не нав’язуючи, шукати справжнього, а не зовнішнього поєднання Церкви та світу, Церкви та культури.

Свято – Михайлівський храм, маючи вірного заступника і молитовника біля Престолу Божого – архистратига Михаїла, продовжує виконувати спасительну місію Церкви Христової, несучи світло Євангельської Істини світу, вказуючи істинний шлях, що веде до спасіння.

Дай Бог всім хто шукає істину і прагне вірити розумно – мудрості, сили духу, здатності захищати свою свідомість від тих впливів, які можуть змінити правильний напрямок життя.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.